Deniz balıkçıları devlet desteği istiyorlar… | MERSİN MOZAİK

Deniz balıkçıları devlet desteği istiyorlar…

Deniz balıkçıları devlet desteği istiyorlar… mersinmozaik.com

Mersinli balıkçılar, "Yağmurda, fırtınada varlık mücadelesi verirken, babamız olarak bildiğimiz devleti yanımızda görmüyoruz. Örneğin karada balık yetiştiren çiftliklere sağlanan katkı bizlerden esirgeniyor. Bu gidişle deniz balıkçılığı bitecek...”

15 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar umduklarını bulamamış.

Mersinli balıkçılar, devlet desteği sağlanmasa deniz balıkçılığının biteceğini savunuyorlar.

Yıllardır ihmal edilmenin sıkıntısını çektiklerini vurgulayan Mersinli balıkçılar, çiftlik balıkçılığına verilen desteğin kendilerine de uygulanmasını istiyorlar.

Karidesin dışında deniden çıkan ürünün tatminkâr olmadığını belirten Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda görüşünü aldığımız balıkçılar,”Nisandan beri yatıyorduk, borç hazar sezona ederek umutla sezona hazırlandık. Ancak hayal kırıklığına uğradık. Deniz kurumuş gibi, korona zımbırtısı denize de mi uğradı acaba. Deniz açılan tekne sayısı gün geçtikçe çoğalırken, balık adeta kuruyor gibi. Zaten çevre kirliliği ve bilinçsiz avlama nedeniyle balık türleri azaldı. Kallavi balık çıkmıyor artık. Çıksa da gerçek değeri üzerinden satılmıyor. Biz çileli deniz emekçileri olarak piyasayı elinde tutan çevrelerin insafına kalmış durumdayız, yani sahipsiziz.Ölmüş balığın pazarlığı yapılamaz ki!

Yağmurda, fırtınada varlık mücadelesi verirken, babamız olarak bildiğimiz devleti yanımızda görmüyoruz. Örneğin karada balık yetiştiren çiftliklere sağlanan katkı bizlerden esirgeniyor. Bu gidişle deniz balıkçılığı bitecek...”görüşlerini dile getirdiler.