‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’ ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ... | MERSİN MOZAİK

‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’ ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ...

‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’ ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ... mersinmozaik.com

3 gün süren ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ dolu dolu geçti. Birbirinden değerli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken, işletmeleri dolup taşan esnafın da yüzü güldü.

-BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA HEM EĞLENDİRDİ HEM DE EKONOMİYİ CANLANDIRDI...

-2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ HER AÇIDAN AMACINA ULAŞTI...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ sayesinde Tarsus’ta ticaret de canlandı ve esnafın yüzü güldü.

Tarsusluların yanı sıra, festival için ilçeye akın eden yüzlerce insan Tarsus’un eşsiz lezzetlerini tatma şansı yakalarken, bu benzersiz lezzetlere ev sahipliği yapan işletme sahipleri de hem Tarsus’un lezzetlerini tanıtmaktan, hem de yüzlerce insanı ağırlamaktan mutluluk duydu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl ‘Şahmeran’ temasıyla düzenlediği ve 3 gün süren ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ dolu dolu geçti. Birbirinden değerli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken, işletmeleri dolup taşan esnafın da yüzü güldü.

Alanında uzman konuklarla workshop, söyleşi ve atölyelerin yanı sıra Tarsus’un her yanını panayır alanına çeviren festivalde, yüzü en çok gülen kesimlerden biri de esnaf oldu.

Özellikle Tarsus’un eşsiz lezzetlerini denemek isteyen yüzlerce insan, lokantalarda boş masa bırakmadı.

Büyükşehir’in yapmış olduğu festival sayesinde Tarsus’a hareketlilik geldiğini söyleyen esnaf hem işlerinin açılmasından, hem de Tarsus’un uluslararası arenada tanıtılmasından memnuniyet duydular.

Kente hareketlilik getiren festivalden esnaf memnun kaldı Tarsus yemeklerinin hem doğu, hem de batı kültüründen etkilendiğini ve kendine has lezzeti olduğunu kaydeden esnaf Hüseyin Yücel Keleşoğlu, Tarsus Festivali’nin bu yönde çok büyük katkısı olduğunu belirterek, “Gastronomi bizim için çok önemli. Vahap Başkanım da Tarsuslu olduğu için, buranın özelliklerini iyi bilir. Böyle bir etkinliği bize ve kente kazandırdığı için mutluyuz...” diye konuştu.

Bir başka esnaf Salim Evcimen, festivalin kente hem hareket, hem de heyecan kattığını dile getirerek, “Gelen konuklar yemeklerimizin tadına baktı ve çok iyi oldu. Her zaman yapılması gereken etkinlikler bunlar. Mamulümüzü, fındık lahmacunumuzu ve humusumuzu tanıttık...” dedi.

Festivalin çok güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen esnaf Kadir Koç, “3 gün boyunca güzel işler yaptık. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de bizi iyi bir şekilde destekledi. Her sene bu etkinliklerin yapılmasını isterim...” ifadelerini kullandı.

Festival sayesinde işlerinin fazlalaştığını ve festivalin faydasını gördüklerini belirten esnaf Mecit Yavuz ise, “Festivallerin olması her zaman iyidir. Kesinlikle bu festivallerin daha çok yapılmasını isterim...” derken,

Elife Toygar Turgut ise festivalle birlikte insanların enerjisinin yükseldiğini kaydetti. Korona ve deprem sürecinden sonra insanların motivasyonunun oldukça düştüğünü söyleyen Turgut, “Festivalin en büyük katkısı enerjisi, hareketliliği ile şehrin ekonomisine ve tanıtımına faydası oldu. Gelen herkes buranın tarihi yerlerini gezdi. Özellikle yurtdışından gelen gruplar, kendi ülkelerine döndüklerinde burayı anlatacaklar. Edirne, Bursa ve İstanbul’dan sonra tarihi eser zenginliği yönünden Tarsus gelir. Vahap Başkanımızdan festivallerin devamını bekliyoruz...” ifadelerini kullandı.