BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU... | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU...

BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU... mersinmozaik.com

Yıldız, “Belediyemizin çok anlamlı işlerinden biri olan TORTEK öğrencilerimizin ürettiği ürünlerin sergisini gezdik. Anneler Günü dolayısıyla hazırlanan bu etkinlik için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünyada hangi inanca, hangi düşünceye, hangi ideolojiye sorarsanız sorun, en önemli şey annedir. Annelere dair ne söylense azdır. İnsanın dünyada belki kaybettiği en değerli varlık annesidir. Annesini kaybetmiş bir arkadaşınız olarak, bunun kıymetini daha fazla biliyorum. Bazen vefasızlık ediyoruz, bazen çok fazla üzüyoruz. Ama her şeye rağmen, yaşımız ne olursa olsun onlar bizi sevmeye, korumaya devam ediyorlar...”

-“BAŞKAN YILDIZ’DAN ANNELERE ÇİÇEK...” 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız,  Anneler Günü programı çerçevesinde Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nın eğitmenleri ve kursiyerleri ile bir araya geldi.

Kadın çalışanlarını birimlerinde ziyaret ederek belediye serasında yetiştirilen Anneler Günü çiçeklerini takdim eden Başkan Yıldız, daha sonra TORTEK kursiyerlerinin hazırladığı Anneler Günü etkinliğine eşi Feride Yıldız ile birlikte katıldı.

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK merkezinde düzenlenen etkinlik, yoğun ilgi gördü.

“TORTEK KURSİYERLERİ, DİKTİKLERİ ÜRÜNLERİ DEFİLEDE SERGİLEDİ...” 

Toroslar Belediyesinin Anneler Günü etkinliği; kadınların el emeği ve göz nuru ile ürettikleri ürünlerin sergisi, workshop ve yörük kadını temalı hazırlanan “Anadolu’dan Esintiler” adlı mini defile ile taçlandı.

Kursiyerler, diktikleri yöresel kıyafetlerle defilede boy göstererek, ünlü tasarımcılara taş çıkardı.

Sergiyi gezerek üreten kadınlara teşekkür eden ve özenle hazırlanan defileden dolayı tüm kursiyerlerini tebrik eden Başkan Yıldız; “Üretimde, eğitimde, evde ve yaşamın her alanında koşulsuz güvenin adıdır Anne. Anneler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

TORTEK Saç Bakımı ve Güzellik kursunda eğitim alarak ustalık belgelerini tamamlayan, Toroslar Belediyesince Danışmanlık Hizmetleri desteğini alarak işyeri açan kursiyerler de söz alarak kendilerine sunulan bu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Etkinlikte Başkan Yıldız’a, Alsancak TORTEK Seramik ve Heykel atölyesinde tasarlanan Aladağ Mahallesi’ndeki tarihi Kızılgeçit Köprüsü’nün Tablosu ile Yöresel Kilim Dokuma Kurs Merkezi’nde dokunan kilim hediye edildi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“DÜNYADAKİ EN BÜYÜK SEVGİ ANNE SEVGİSİDİR...”

Etkinlikte konuşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, yaşamın her anını dokunuşlarıyla güzelleştiren tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutlayarak; “Belediyemizin çok anlamlı işlerinden biri olan TORTEK öğrencilerimizin ürettiği ürünlerin sergisini gezdik. Anneler Günü dolayısıyla hazırlanan bu etkinlik için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünyada hangi inanca, hangi düşünceye, hangi ideolojiye sorarsanız sorun, en önemli şey annedir. Annelere dair ne söylense azdır. İnsanın dünyada belki kaybettiği en değerli varlık annesidir. Annesini kaybetmiş bir arkadaşınız olarak, bunun kıymetini daha fazla biliyorum. Bazen vefasızlık ediyoruz, bazen çok fazla üzüyoruz. Ama her şeye rağmen, yaşımız ne olursa olsun onlar bizi sevmeye, korumaya devam ediyorlar...” diye konuştu.

Başkan Yıldız’ın konuşmasının ardından TORTEK kursiyerlerinin hazırladığı “Anadolu’dan Esintiler” adlı mini defile büyük beğeni topladı.

Belediye Meclis Üyeleri ile kadın mahalle muhtarlarının da katıldığı etkinlikte Başkan Yıldız, tüm katılımcılara çiçek takdim ederek Anneler Günü’nü kutladı.

Ek küçük resmi