CHP’li Uzun, “Halkın sözüne kulak vermeyenin, sonu haraptır...” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Uzun, “Halkın sözüne kulak vermeyenin, sonu haraptır...”

CHP’li Uzun, “Halkın sözüne kulak vermeyenin, sonu haraptır...” mersinmozaik.com

Uzun, “Toplum bizden dertlerine derman, seslerine ses olmamızı bekliyor. Bizleri buraya gönderen iradenin gerçek sahipleri, çözüm bekliyor. Yoksulluk bitsin istiyor. Emekliler maaşlarına zam bekliyor. Öğretmenlerimiz atanmak, Çiftçilerimiz ürününü değerinde satmak istiyor..."

TBMM Genel Kurulunda Saadet Partisi Grubu’nun “İktidarın muhalefet partilerinden gelen grup önerilerine hayır demelerinin anayasa, içtüzük ve teamüller çerçevesinde tartışılmasının yanında; halkın taleplerine herhangi bir irade beyanı göstermeden otomatiğe bağlanmış bir şekilde hayır demelerinin; psikolojik, sosyal ve siyasal sebeplerinin irdelenmesi ve tüm bu etkenlerin yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik  tedbirlerin araştırılmasına dair.” verdiği önerge üzerine CHP Grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Cumhur Uzun: “Parlamentolar, toplumun tüm kesimlerinin temsilinin sağlanmasıyla övünülen ve ne kadar çok toplum kesimini temsil edebiliyor ise, o kadar kıymetli bulunan temsil organlarıdır.

Bu nedenle ülke parlamento seçimlerinde barajların olmaması, şayet olacak ise de bunun en az yüzde ile belirlenmiş olması aranır ve aranmalıdır.

Bunun temel sebebi de parlamentoda her kesimin sesinin duyulması ve bu seslerle ülke yönetiminin demokratik bir anlayışa kavuşturulmasıdır.

Ancak günümüzde, içinde bulunduğumuz Gazi Meclis çatısı altında, ne yazık ki bu anlayıştan çok uzak, muhalefet partilerinden gelen ve esasen her biri bizzat halkın ihtiyaçlarını ortaya koyan tüm önerilere kulak tıkayan bir anlayış vardır...” dedi.

“Önerinin nereden geldiğine değil, önerinin ne getirdiğine bakılması gerekir...”

Önerinin nereden geldiğine değil  ne getirdiğine bakılması gerektiğini kaydeden Uzun TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada:

Önerinin nereden geldiğine değil, ne getirdiğine bakılması gerekir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, size toplumun ihtiyacı olan; Açlığa ve yoksulluğa çare, Emeklilerimizin sorunlarına çözüm, Öğretmenlerimizin dertlerine derman, Çiftçilerimizin yarasına merhem olacak;

Sağlık emekçilerimizden - Avukatlarımıza, İşsizimizden - Asgari ücretlilerimize, öğrencilerimizden - akademisyenlerimize yani toplumun nerede kanayan yarası varsa, orayı tedavi edecek onlarca öneri getirdik.

Hepsini, okumaya dahi zahmet etmeden reddettiniz.”görüşlerini dile getirdi.

“Toplum bizden dertlerine derman bekliyor...”

Toplumun Meclis'ten dertlerine derman beklediğini vurgulayan Uzun, “Toplum bizden dertlerine derman, seslerine ses olmamızı bekliyor. Bizleri buraya gönderen iradenin gerçek sahipleri, çözüm bekliyor. Yoksulluk bitsin istiyor. Emekliler maaşlarına zam bekliyor. Öğretmenlerimiz atanmak, Çiftçilerimiz ürününü değerinde satmak istiyor.

İşsizimiz iş bulmak, gençlerimiz ülkesinde yaşamak, kadınlarımız şiddete uğramamak istiyor. Demokrasiler çoğunluğun azınlığa tahakküm ettiği değil, azınlığın hak ve çıkarlarını da koruyan rejimlerdir. İktidarınız kendisinden başka bir söze kulak vermeyerek, sayısal çoğunluğuna güvenerek, tüm önerilerimizi reddediyor.

Ancak unutmayın!

Halkın sözüne kulak vermeyenin, sonu haraptır.

Kulak verin bu sözlere, kulak verin bu önerilere, kulak verin halkın sözüne ki, sizin de haliniz harap olmasın.”şeklinde konuştu.