19 MAYIS COŞKUSU MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE ZİRVEYE ULAŞTI... | MERSİN MOZAİK

19 MAYIS COŞKUSU MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE ZİRVEYE ULAŞTI...

19 MAYIS COŞKUSU MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE ZİRVEYE ULAŞTI... mersinmozaik.com

Seçer, “Her şey sizler için. Mersin, gençlerin ve öğrencilerin kenti olsun. Mersin’de gençler huzurlu olsun ve yüzleri gülsün diye çalışıyoruz. Mersinliler de son seçimde hakkını verdi, teşekkür ediyoruz. Biz de onlara layık olacağız. Bayramınız kutlu olsun. Türkiyemiz daha güzel ve güçlü olsun. Barış ve kardeşlik içerisinde olalım. Hepinizi seviyorum...”

-‘MABEL MATİZ’ VE ‘MANUŞ BABA’ KONSERLERİ İLE MERSİN’DE 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI...

-SEÇER’DEN GENÇLERE; “SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ..."

-*“HER ŞEY SİZLER İÇİN...”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ‘Gençlik Şehri Mersin’e yakışır birbirinden güzel organizasyonlar gerçekleştirdi. Hafta boyunca süren etkinlikler Mersin merkezdeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda popun sevilen ismi Mabel Matiz ve Tarsus’ta düzenlenen Manuş Baba konseriyle zirveye ulaştı. Hafta boyunca birbirinden renkli etkinliklerle bayramlarının tadını doyasıya çıkaran gençler, eğlencelerini konserlerle ikiye katladı.

Seçer’den gençlere; “Sizler bizim geleceğimizsiniz...”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de merkezde gerçekleşen Mabel Matiz konseri öncesinde gençlere ve Mersinlilere seslenerek herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Seçer konuşmasında gençlere seslenerek; “Bizim memleketimizi, Mersinimizi, sizlerin, gençlerimizin enerjisi ve havamızı sizler güzelleştiriyorsunuz. Sizlerin sevgisi, sizlerin kalbinin güzelliği Mersin’e yansıyor. Hepinizi seviyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri gözümüz gibi koruyacağız. Bir asırdır Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. O ülkemizi; gençliğimiz çalışsın, çağdaş, uygar ve barışsever olsun, savaşı reddetsin diye gençliğe emanet etti. Tüm Anadolu topraklarında, Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e kadar Türkiye’de bu sınırlar içerisinde, kadim Anadolu topraklarında Türk’üyle Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle herkesi bir çatı altında topladı. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi verdi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Hepimiz O’nunla övünüyoruz...” dedi.

“19 Mayıs; kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır...”

19 Mayıs’ın Cumhuriyet tarihimizin ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin çok önemli bir günü olduğunu vurgulayan Seçer, “19 Mayıs; kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır. Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizi daha da güzel noktalara getireceğiz. Atatürk’ümüze layık olacağız, çağdaş uygarlığı yakalayacağız. İlimle, bilimle, kültürle ve sanatla dünyada rekabet edeceğiz. Kavga etmeyeceğiz, birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize sarılacağız ve birbirimize destek olacağız. Ülkeler ve toplumlar sevgiyle ve saygıyla gelişecek...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Gençlere Mabel Matiz konserinin tadını çıkarmalarını ve doyasıya eğlenmelerini söyleyen Seçer, “Biliyorsunuz Mabel Matiz bizim hemşerimizdir, kendisi Erdemlili. Mersin’den böyle cevherler de çıkıyor. Sizlerden de bekliyoruz, Mersin’den, Mersin’in gençlerinden dünyada saygın sanatçılar, sporcular ve bilim insanları bekliyoruz. Çalışarak ve azmederek bunu kazanacaksınız. Sizlere güveniyoruz...” ifadelerini kullandı.

“Her şey sizler için...”

Gençleri çok sevdiğinden söz eden Seçer, “Her şey sizler için. Mersin, gençlerin ve öğrencilerin kenti olsun. Mersin’de gençler huzurlu olsun ve yüzleri gülsün diye çalışıyoruz. Mersinliler de son seçimde hakkını verdi, teşekkür ediyoruz. Biz de onlara layık olacağız. Bayramınız kutlu olsun. Türkiyemiz daha güzel ve güçlü olsun. Barış ve kardeşlik içerisinde olalım. Hepinizi seviyorum...” dedi.

Seçer’in konuşmasının ardından gençler elleri ile kalp yaptı ve Başkan Seçer de sahneden gençlerle fotoğraf çekildi. Başkan Seçer ayrıca gençlerle hep bir ağızdan elinde Türk Bayrağı ile ‘Parla’ parçasını söylerken, gençlerle dolan Özgecan Aslan Barış Meydanı al yıldızlı Türk Bayrakları ile kırmızıya boyandı.

Mabel Matiz konseri öncesinde de Dj Emir Saltabaş performans sergiledi. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklerde de Manuş Baba öncesinde Dj Umut Kılıç ile Refresh Band performansları ile izleyenleri büyüledi. Mersinlilerin uzun zamandır beklediği sevilen sanatçı Mabel Matiz konseri ile Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bayram ruhu doruklara çıktı. ‘Gel’‘Sarışın’‘Müphem’, ‘Antidepresan’, ‘Numaracı’‘Karakol’‘Yaşım çocuk’‘Ya bu işler ne’ gibi hit şarkılarını söyleyen sevilen sanatçı, bayram ruhunu Mersinlilere bir kez daha yaşattı.

 

Matiz: “Böyle güzel bir günde toplanmış olmamız beni çok mutlu etti...”

Farklı tarzı ve sesi ile her şarkısı hit olan ve milyonlar tarafından dinlenilen pop müziğin sevilen ismi Mabel Matiz, hayranlarına seslenerek, “Mersin’im, çok teşekkür ediyorum. O kadar heyecanlıyım ki, çok da uzun zaman oldu beraber konser yapmayalı ve beraber şarkı söylemeyeli. Bir meydanda böyle güzel bir günde toplanmış olmamız beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediye’mizin katkılarıyla tabi ki. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun. Nice nice yıllar huzurla ve mutlulukla kutlayabilelim...” ifadelerini kullandı.

Mabel Matiz konseri Mersinlilere müzik ziyafeti yaşattı...

Gençlerden Muhammed Ali Erin, etkinlikte çok güzel zaman geçirdiğini dile getirerek, “Böyle etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Mersin’de yaşadığım için mutluyum. Çok iyi bir Başkanımız var. Bize gençliğimizi yaşattırıyor resmen. Onu çok seviyoruz, iyi ki var...” dedi.

Mabel Matiz’in hayranlarından Hatice Elçi de “Onun konserine gelmek ve onu dinlemek apayrı güzel. Başkanımız bizi çok mutlu etti. Başkanımızın gençlere güzel bir gelecek sunması, bizimle bu kadar yakından ilgilenmesi, bizi çok mutlu etti. Buraya koşa koşa geldim. Şarkılarını çok seviyorum. Kendisi çok ayrı bir sanatçı. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Birlikte beraber çok güzel bir bayram geçiyoruz. Bunu hissettirmek çok önemli ve milli duygularımız pekişti...” sözlerine yer verdi.

Etkinliğe eşiyle birlikte gelen Mustafa Karakoç, Mabel Matiz’i çok sevdiğini belirterek, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı çok coşkulu bir şekilde kutladık. Mabel Matiz’i dinlemek için geldik. Mersin Büyükşehir Belediyesi, benim için çok güzel bir belediye, çalışkan bir belediye olduğu için...” diye konuştu.

Mabel Matiz konserini dinlemek için Adana’dan geldiğini söyleyen Tuğçe Şahin,“Çok sevdiğim bir sanatçı. Arkadaşlarımızla çok keyifli zaman geçirdik. Ben normalde. Adanalıyım ama Başkan Vahap Seçer’i gerçekten çok seviyorum. Çok güzel bir Başkan...” dedi.

Nurgül Karaca, etkinlik sayesinde birlik ve beraberlik duygularının daha çok arttığını kaydederek, “Milli değerlerimizi hissederek yaşıyoruz. Memnunuz yani. Mersin genel olarak sosyal bir şehir. Vahap Başkanımı sayesinde şehir daha da güzelleşiyor...” dedi.

Gençlerden Esma Eş, konserde çok güzel zaman geçirdiğini belirterek, “Başkanımız bizi çok mutlu ediyor. Mabel Matiz çok sevdiğim bir sanatçı. Uzun zamandır gelmesini bekliyordum. Geldi ve bizi çok mutlu etti...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Tarsus’ta da 19 Mayıs coşkusu Manuş Baba konseriyle zirve yaptı!

Tarsus’ta da 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen konserde Manuş Baba sahne aldı. Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirdikleri konserde, özellikle gençler doyasıya eğlenme şansı buldular. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konser DJ Umut Kılıç ve ardından Grup Refresh Band’ın sahne almasıyla başladı. Gecenin ilerleyen dakikalarında sahneye çıkan Manuş Baba ise alanı dolduran binlerce vatandaşa unutamayacakları bir gece yaşattı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç sahneye çıkarak, Manuş Baya’ya çiçek verdi.

Başkan Boltaç: “Özgürlükçü bir kent olan Tarsus’la yola devam edeceğiz...”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu Tarsuslularla bir arada kutluyor olmaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek “Sizlere de şükran duyuyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’mızla birlikte, O’da bir Tarsuslu Manuş Baba’yı getirdik. Bundan sonra hiç merak etmeyin. 7 gün 24 saat yaşayan, festivalleri ile konuşulan, kültürüyle, tarihiyle konuşulan özgürlükçü bir kent olan Tarsus’la yola devam edeceğiz...” dedi.

Manuş Baba: “Tarsus’ta olmak çok heyecan verici...”

Aslen Tarsuslu olan ve Tarsus’ta olduğu için çok heyecanlı olduğunu söyleyen sevilen sanatçı Manuş Baba ise “Tarsus’ta olmak çok heyecan verici. Burada büyümenin, burada doğmanın heyecanı aslında. Ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda böyle bir özel bir günde burada olmak bizim için fazlasıyla güzel. Tarsuslu olmanın anlamı daha da yükseliyor benim için Emeği geçen bütün dostlara, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, Tarsus Belediye Başkanı’mıza, hepsine teşekkür ederim...” ifadelerini kullandı.

Tarsuslular Manuş Baba konseri ile bayram coşkusunu doyasıya yaşadı...

Tarsus Üniversitesi’nde okuyan Neslihan Arıkan, düzenlenen programdan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, “Hem sosyal hayat açısından hem de motivasyon açısından çok iyi bir etkinlik olmuş. Sonradan zaten sınavlar var ve sınavlar için iyi bir motive olduğunu düşünüyorum...” dedi.

Konsere arkadaşlarıyla birlikte gelen Fatma Güneş ise “Böyle etkinliklerin olmasını üniversiteliler açısından çok güzel olduğunu düşünüyorum. Çünkü zaten üniversite şartları çok zor. Onlar için iyi bir aktivite ve eğlence olduğunu düşünüyorum. Daha da fazla olmasını istiyorum...” diye konuştu.

Konseri çok güzel bulduğunu belirten gençlerden Umay Tarımcı’da “Açıkçası ben DJ’yi çok sevdim. Şarkıları çok güzel. Konser de çok güzel. Bu tarz etkinliklerin daha çok olmasını isteriz. Bizim için de motive oluyor. Çok mutlu oldum...” diye belirtti.

Vatandaşlardan Duriye Eryılmaz, Başkan Vahap Seçer’in kentte birçok yenilik yaptığını belirterek “Önceki Belediyelerden görmediğimiz şeyleri biz Vahap Başkan’da gördük. Çok iyi şeyler yapıyor. Tarsus’un konsere ve eğlenceye ihtiyacı var...” dedi.

Ek küçük resmi