Mimarlar Odası kolları sıvadı... | MERSİN MOZAİK

Mimarlar Odası kolları sıvadı...

Mimarlar Odası kolları sıvadı... mersinmozaik.com

IMP’nin Ataütük Parkı’nın liman sahasına katılmasına dönük girişimleri kamuoyunca büyüğk tepki görürüken, açıktan dillendirilmese de belediye başkanlarının konu hakkında sesiz kalması eleştiriliyor...

Sivil toplum örgütleri atağa geçiyor...
Mersinliler Atatürk Parkı'nın doğal halinin korunmasında kararlı.
Atatürk Parkı'nın Liman sahasına katılmasına dönük girişimler gündemdeki sıcaklığını korurken, sivil toplum örgütleri ve kent bileşenleri konunun peşini bırakmıyor.
Mimarlar Odası'nda 10 Mart 2022 tarihinde yapılan toplantıda bir dizi kararlar alındığı öğrenildi.
Yürütülecek geniş boyutlu çalışma ekseninde, Atatürk Parkı'nda Liman genişleme projesinin ekonomik ve ekolojik durumu ile ilgili Ünal Şahin, Sedat Başkavak ve Şerife Kılıç'ın görev aldığı bir çalıştay düzenlenecek. 
Atatürk Parkı'nda Liman genişleme projesinin ekolojik ve fiziksel durumu ile ilgili TEMA'nın katılımıyla kısa süreli bir video hazırlanacak.
Atatürk Parkı'nda Liman genişleme Projesini halka duyurmak için yine sivil toplum örgütlerinin katılım ve yönlendirmesiyle imza kampanyası açmak, bilbordlara afiş asmak. El broşürü hazırlanıp dağıtılıp güçlü bir sanatçının katılımı ile “ATATÜRK PARKINA SAHİP ÇIKIYORUZ...“sloganıyla miting düzenlenecek.

Diğer yandan IMP'nin Ataütük Parkı'nın liman sahasına katılmasına dönük girişimleri kamuoyunca büyüğk tepki görürüken, açıktan dillendirilmese de belediye başkanlarının konu hakkında sesiz kalması konuya duyarlı vatandaşlar tarafından eleştiriliyor.

Ataürük Parkı'nda IMP'nin projesi yaşama geçmesi durumunda Mersinli Bilim İnsana Prof.Dr. Hüseyin Gezer'i çağrıştıran heykellerin yerini konteynırlar işgal edecek...