Şehit Aileleri ve Gaziler unutulmadı… | MERSİN MOZAİK

Şehit Aileleri ve Gaziler unutulmadı…

Şehit Aileleri ve Gaziler unutulmadı… mersinmozaik.com

Vali Ali İhsan Su, şehitlerin kıymetli aileleri ve gaziler her zaman “Vatan sağ olsun…” diyerek metanet göstermelerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek gazi olanlarla ve şehitlerin kanuni mirasçılarına Devlet Övünç Madalyaları ve Berat verildi.

 81 il ile eş zamanlı olarak ilimizde Vali Ali İhsan Su tarafından tevdi edildi.

81 il ile eş zamanlı olarak düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayıp şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.

Programda yaptığı konuşmasında tarihten günümüze yüce milletimizin her zaman hür ve bağımsız yaşadığını vurgulayan Vali Ali İhsan Su,” Kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin kanları ve canlarıyla bu vatanı bize emanet ettiler. Bu yüzden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.” dedi.

Şehitlerin kıymetli aileleri ve gaziler her zaman “Vatan sağ olsun…” diyerek metanet göstermelerinin takdire şayan olduğunu belirten Vali Ali İhsan Su,“Şehitlerimiz artık bu milletin evladı, onların aileleri de gazilerimiz de hepimizin kardeşi, hepimizin akrabaları ve bizlere emanettir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize bıraktıkları bu kutsal vatanımıza onlardan aldığımız ilham ve güçle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Vatanımızı, milletimizi, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” görüşlerini ifade ederek,  şehitlerin kıymetli aileleri ile gazilerin her zaman yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerinin altını çizdi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onur konuğu olarak yer aldığı törene ayrıca, Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokolü üyeleri ile davetliler katıldı.