Adnan Yücel anılacak… | MERSİN MOZAİK

Adnan Yücel anılacak…

Adnan Yücel anılacak… mersinmozaik.com

Adanan Yücel,çeşitli dergilerde yayınlanan şiirlerini, Kavgalara Söylenen Sevda, Soframda Kaval Sesi, Bir Özlem Bir Türkü, Acıya Kurşun İşlemez, Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek, Rüzgarla Bir, Ateşin ve Güneşin Çocukları, Çukurova Çeşitlemesi, Sular Tanıktır Aşkımıza, Acının Rengi, Acıya Kurşun İşlemez ve Ay Işığında kitaplarında topladı.

24 Temmuz 2002 yılında dönülmeze göçen toplumcu şair Anan yüce, İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen etkinlikle anılacak.

29 Mart saat 18.30 başlayacak etkinlikte konuşmacı olarak A.Faruk Bilir, Bülent Ufuk Ateş, metin yazarı: Baha Sadık Akıner, sunum: Özlem Taş Soysal, Hakan Erendor, Müzik:Özgür Sarıçam,Rüya Seçkin, şiir okuma:Sait Mercan, Ali Dayıoğlu, Video ise Ferhat Işık katkı sunacak.

Adnan Yücel, 27 Mart 1953'te Elazığ'ın Dilek köyünde doğdu.

Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünü bitirdi. Bir süre çeşitli ortaöğrenim kurumlarında öğretmenlik yaptıktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Adanan Yücel,çeşitli dergilerde yayınlanan şiirlerini, Kavgalara Söylenen Sevda, Soframda Kaval Sesi, Bir Özlem Bir Türkü, Acıya Kurşun İşlemez, Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek, Rüzgarla Bir, Ateşin ve Güneşin Çocukları, Çukurova Çeşitlemesi, Sular Tanıktır Aşkımıza, Acının Rengi, Acıya Kurşun İşlemez ve Ay Işığında kitapalrında topladı.